Víkend odstartovala tragédie. Mohla za ni nešťastná náhoda

BOHUTÍN – Šestašedesátiletý muž uhořel v sobotu ráno v unimobuňce v Bohutíně. Požár zachvátil jeho obydlí kolem sedmé hodiny. Na místě kromě hasičů a policistů zasahoval také expert na žhářské útoky. Cizí zavinění ale policie nakonec vyloučila.

Hasiči sice uhasili požár unimobuňky rychle, i tak už ale bylo pro jeho obyvatele příliš pozdě. Foto: HZS

„Ohledáním místa požáru nebylo zjištěno cizí zavinění. Jeho příčinou zřejmě bylo nedbalostní jednání při manipulaci s otevřeným ohněm,“ uvedla Marie Šafářová, mluvčí policie. 

Ohořelé tělo našli hasiči, kteří na místě požáru zasahovali. Operační středisko vyslalo do akce hned tři jednotky. Při příjezdu na místo činu už ale nebylo koho zachraňovat.  

Psovod a expert z Ostravy 

Ihned po uhašení plamenů začala tragickou událost vyšetřovat policie. Kromě experta z krajského ředitelství Moravskoslezského kraje na místě zasahoval také psovod se speciálně vycvičeným psem. Hledali takzvané akceleranty hoření, tedy látky, které by naznačovaly úmyslné zapálení objektu – nejčastěji jde o benzin, petrolej nebo líh. Nic z toho nenašli.  

„K objasnění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Případem se dále budou zabývat šumperští kriminalisté,“ dodala Šafářová.  





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava