Obec zůstala potmě. Kvůli muži s pilou

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Bouračky po celém okrese, krádeže ve sklepech v Zábřeze, nešikovného dřevorubce v Bušínově a údajného lékaře ze Sýrie, který ženu ze Zábřeha obral o pořádný balík peněz.

Smůlu měl muž, který kácel strom poblíž Dolního Bušínova. Listnáč se svalil přesně na druhou stranu, než dřevorubec zamýšlel. Strom přeťal dráty vysokého napětí. Ilustrační foto: pixabay

Dřevorubec vypnul proud celé obci 

DOLNÍ BUŠÍNOV – Pěkně si „vydělal“ padesátiletý muž, který ve čtvrtek 2. listopadu kácel strom u Dolního Bušínova. Kmen mu spadl na druhou stranu, než předpokládal, a strhl dráty vysokého napětí. Následně se celá vesnice octila na několik hodin bez elektřiny. Energetická společnost vyčíslila škodu na 100 tisíc korun a policie věc řeší pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.  

Lékař ze Sýrie okradl ženu ze Zábřeha 

ZÁBŘEH – Obětí podvodu se zřejmě stala pětapadesátiletá žena ze Zábřeha. Na sociální síti se seznámila s mužem, který tvrdil, že pracuje pro Světovou zdravotnickou organizaci v Sýrii. Pak se ženě svěřil, že by se rád vrátil do Česka, jenže potřebuje zaplatit zdravotní pojištění. Slovo dalo slovo a důvěřivá Zábřežanka mu poslala na účet bezmála 190 tisíc korun. Z dobrého skutku se radovala jen do chvíle, než zjistila, že nejspíš naletěla a případ oznámila policii.  

Mladý řidič nezvládl zatáčku

SVÉBOHOV – Bez zranění se obešla nehoda mezi Svébohovem a Rovenskem. Devatenáctiletý řidič tam měl v neděli 29. října těžkou nohu na plynu, v zatáčce dostal smyk a vyletěl ze silnice. Na autě vznikla škoda zhruba za 70 tisíc korun.  

Tři zranění u Hrabišína

HRABIŠÍN – Další bouračka, jejíž příčinou byla vysoká rychlost, se odehrála minulou neděli mezi Hrabišínem a Novým Malínem. Devatenáctiletý řidič tam se škodovkou vyjel mimo cestu. Policistům uvedl, že se údajně vyhýbal zvěři. Při bouračce se lehce zranil jak šofér, tak i jeho dva spolujezdci.

Srážka aut za 400 tisíc korun 

ŠUMPERK – Ke střetu dvou aut došlo ve čtvrtek 2. listopadu v Jesenické ulici v Šumperku. Do sebe tam narazilo volvo a volkswagen. Příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě. Vše se naštěstí obešlo bez zranění, na autech vznikla škoda za 400 tisíc korun.  

Dvě koloběžky a jedno kolo. Zloděj se napakoval 

ZÁBŘEH – Dvě elektrokoloběžky za 20 tisíc korun a jízdní kolo za pět tisíc korun ukradl zloděj v Zábřeze. Podařilo se mu vniknout do několika sklepích kójí panelových domů v ulici Školské a 17. listopadu. V případě dopadení hrozí pachateli až tři roky vězení.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava