Další migranty u Mohelnice vypátral Umpalumpa

MOHELNICE – Další skupinu nelegálních migrantů zadržela policie v neděli 22. října, a opět nedaleko Mohelnice. Na podezřelý pohyb osob upozornil policisty všímavý houbař. Policejní pes Umpalumpa pak v lese vyčenichal pětadvacet mužů a jednu ženu – všechny ze Sýrie. Dodávka, která je převážela, měla poruchu.

Muži, kteří Syřany převáželi, jsou ve vazbě. Hrozí jim osm let vězení. Foto: PČR

„Řidič dodávky a jeho spolujezdec nejprve uváděli, že převáží nábytek a o žádné skupině dalších cizinců nic nevědí. Policejní pes migranty zakrátko vypátral. Ti měli po zastavení vozidla vystoupit a schovat se poblíž,“ uvedl Libor Hejtman, mluvčí policie. 

Řidič dodávky a jeho o rok mladší kumpán skončili ve vazbě. Za organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice jim hrozí až osm let vězení. „Jedná se o cizince ze západní Evropy,“ dodal Hejtman.

První případ

První větší záchyt nelegálních migrantů se v šumperském okrese odehrál v úterý 17. října dopoledne. V dodávce, kterou našli policisté odstavenou u Mohelnice, se tísnilo 41 uprchlíků ze Sýrie. Auto stálo zaparkované poblíž benzinky a bez řidiče. Více informací k případu ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava