Na státní vlajku nesahat! Muž a žena z Mohelnice to pochopili příliš pozdě

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Dopravní nehodu opilce mezi Mohelnicí a Moravičany, podvod s dávkami v Hanušovicích, krádež vlajky v Mohelnici a také podvodný prodej v Šumperku, kde si mladík místo bezvadného auta koupil šrot.

Sundání státní vlajky z úřední budovy vás může připravit o klidné spaní i peníze. Foto: pixabay

Sundali státní vlajku

MOHELNICE – Z přestupku proti státnímu symbolu je podezřelá šestadvacetiletá žena a o deset let starší muž, kteří sundali českou vlajku vyvěšenou na úřadu práce v Mohelnici. Ve správním řízení jim za to hrozí pokuta až 30 tisíc korun.  

Podváděli s dávkami 

HANUŠOVICE – Na zhruba 120 tisíc korun si přišel pár z Hanušovicka, který pobíral od státu příspěvky na živobytí a dávku na bydlení. Muž i jeho přítelkyně při vyplňování žádostí úřadům zatajili, že partner ženy pracuje a pobírá plat. Dávky tam dostávali v nepřiměřené výši. Policie případ řeší jako podvod, za který hrozí až pět let vězení.  

Šrot prodávala jako bezva auto 

ŠUMPERK – Octavii za 109 tisíc korun si od ženy ze Šumperka koupil třiadvacetiletý mladík, kterého prodejkyně přesvědčila, že vůz je v bezvadné kondici. Nebyl. Po pár dnech musel nový majitel vyměnit vačkovou hřídel, brzdy a další části za téměř 50 tisíc korun. Prodejkyně s mladíkem přestala komunikovat. Teď se ale bude muset bavit s policií, která ji podezřívá z trestného činu podvod.  

Pil a neměl řidičák 

MOHELNICE – K dopravní nehodě došlo poslední zářijový den mezi Mohelnicí a Moravičany. Šestadvacetiletý šofér vyjel mimo silnici, kde narazil do dřevěného mostu na cyklostezce. Přivolané policejní hlídce muž nadýchal 1,51 promile alkoholu a vyšlo také najevo, že nevlastní řidičák. K ošetření do nemocnice převezla zraněného šoféra záchranka. Až se uzdraví, udělá se mu možná znovu špatně – čeká ho totiž obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava