Po skoku do vody z šestnácti metrů se zranila, do nemocnice ji museli dopravit vrtulníkem

ČERNÁ VODA - Skočila ze šestnáctimetrové skály, špatně dopadla na hladinu a zranila se. Měla velké štěstí, protože na břeh jí z vody pomohli přátelé. Záchranáři a hasiči vyjížděli tento týden k vážně zraněné turistce do lomu Rampa do Černé Vody na Jesenicku.

Záchranáři jen během letošního července řešili už šestkrát případy tonutí nebo právě zranění po skocích do vody na přírodních koupalištích a lomech. Foto: HZS Olomouckého kraje

"Poskytli jsme jí předlékařskou první pomoc, po příjezdu zdraotnické záchranné služby jsme asistovali záchranářům. Uložili jsme ji do vakuové matrace a spolupracovali jsme s posádkou letecké záchranné služby, která si pacientku zajistila," uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Následně zraněnou ženu vrtulník kvůli těžce přístupnému terénu ve skalách transportoval přímo z místa pomocí lanového podvěsu do Fakultní nemocnice Olomouc.

Záchranáři jen během letošního července řešili už šestkrát případy tonutí nebo právě zranění po skocích do vody na přírodních koupalištích a lomech. Ty jsou podle odborníků mimořádně rizikové, protože je málokdo přesně znám profil dna a hrozí tak úraz. "Co se týče terénu, tak rizikový je jakýkoliv lom. Ty jsou zrádné, nejde tam vidět a kameny vyčnívají kdekoliv. My jsme u nás v kraji řešili zatím nejvíce výjezdu do lomu v Opatovicích na Hranicku," doplňuje mluvčí záchranky Lucie Mikisková.

(Na snímku vpravo lom u Opatovic, Foto: infocentrum-hranice.cz) 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava