Svatou Barboru rozezní varhany

Koncert přední české varhanice Hany Bartošové nabídne hudební cyklus Bravo Zábřeh v neděli 18. června v zábřežském kostele svaté Barbory.

Dlouholetá ředitelka Brněnského varhanního festivalu je neúnavnou propagátorkou české hudby v zahraničí, účinkovala téměř ve všech zemích Evropy, v Rusku nebo ve Spojených státech.

„K dosavadním vrcholům umělecké kariéry Hany Bartošové patří koncert na varhanním festivalu v italském městě Sant'Elpidio a Mare pod záštitou Ennia Morriconeho. Se sólovým recitálem vystoupila také na festivalu ke 150. výročí vysvěcení kostela sv. Václava ve Spillville v USA, kde v minulosti hrával Antonín Dvořák,“ uvedl dramaturg cyklu Martin Hroch. Dokonalý prožitek zajistí návštěvníkům snímání hry na varhany a následná projekce na plátno. V programu zábřežského koncertu zazní skladby J. S. Bacha, Johanna Pachelbela, W. A. Mozarta, Jana Křtitele Vaňhala a dalších autorů. 

Vstupenky na koncert se začátkem v 16 hodin lze v předprodeji pořídit už za 120 korun, držitelé abonentky Bravo mají slevu 30 korun a děti vstup zdarma.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava