Mirek Adámek: Vláda i televizní štáby nás brzy opustí. Potřebujeme silného senátora, který má zkušenosti a zná místní starosty

Senátora Mirka Adámka jsme telefonicky zastihli zrovna ve chvíli, kdy přejížděl Červenohorské sedlo. „To je v těchto dnech můj téměř denní chleba, pendlování mezi Jesenickem a Šumperskem, abych pomohl tam, kde je to nejvíce potřeba,“ vysvětluje a dodává omluvu, že nepřišel na rozhovor osobně, jak jsme se původně domluvili. „Kampaň před senátními volbami jsem téměř zastavil. Teď jsou mnohem důležitější věci, potřebují mě hlavně starostky a starostové.“

"Šest let jsem tvrdě pracoval pro Šumpersko a Jesenicko, snažil jsem se maximálně pomáhat. Znáte mě, žiju tady s vámi, nic před vámi neskrývám. Prosím, přijďte o víkendu k volbám. Důležitý je každý hlas!" říká Mirek Adámek.

Mnozí kritici říkají, že práce starosty a senátora se nedá skloubit.

Je to přesně naopak. A právě teď se potvrzuje, jak je to výhodné. Znám se osobně se všemi starosty, chápu jejich problémy. Vím, jak města a vesnice fungují a co bude náš region v těchto kritických chvílích potřebovat. Orientuji se i v Praze, vím, na které dveře zaklepat a co tam mám pro náš region zařídit.  

A ještě doplním jednu důležitou věc. Rozhodně nekumuluji funkci starosty a senátora kvůli penězům. Při kumulaci politických funkcí se mi totiž ze zákona významně krátí plat. 

Jaký máte recept na obnovu Jesenicka a Šumperska po povodních?  

Vždycky jsme říkali, že jsme zvyklí spolehnout se sami na sebe, ale teď je situace jiná. Škody jsou extrémní a bez pomoci státu se neobejdeme. Z Prahy do Jeseníku to sice není zas tak daleko, ale cesta sem je pro politiky příliš dlouhá a teď po rozbitých cestách bude ještě delší. Což jsme viděli i při povodních – členové vlády si zatopený region prohlédli z vrtulníku, ale do nejvážněji zasažených míst na Jesenicku to pro ni bylo příliš daleko. 

Co se s tím dá dělat?  

Náš region musí mít v Praze zástupce, který se bude za Šumpersko a Jesenicko prát. Umím si představit, že když všude zapnou elektřinu, vodu a teplo, vláda se o nás přestane zajímat. A to nesmíme dopustit. Potřebujeme nové silnice a mosty, opravit školy, lidé budou řešit bydlení… Na to nám nebudou stačit sliby, budeme potřebovat peníze, hodně peněz. 

Jako senátor byste uměl peníze sehnat?  

Jako senátor bych věděl, co mám dělat, aby se na náš region nezapomnělo a aby se ty peníze – předpokládám, že půjde o miliardy – našly. Televizní kamery už nás za chvíli opustí – až se zbourá poslední dům určený k demolici, už tady nebudou mít co natáčet a přestaneme je zajímat. Je potřeba držet v Praze tu naši vlajku a hlasitě dávat všem najevo, že na Šumpersku a Jesenicku jsou lidé, kteří čekají na pomoc. 

V pátek 27. září a v sobotu 28. září proběhne 2. kolo senátních voleb. První kolo dopadlo těsným rozdílem. Proč by si lidé měli vybrat vás a dát vám svůj hlas? 

Protože mě znají a ví kdo opravdu jsem. Nic neskrývám. Komunikuji otevřeně a i ty nepříjemné věci umím přiznat. Šest let jsem tvrdě pracoval pro Šumpersko a Jesenicko, snažil jsem se maximálně pomáhat. Znáte mě, žiju tady s vámi. Prosím, přijďte o víkendu k volbám. Důležitý je každý hlas, i ten váš! Náš region teď potřebuje zkušeného a silného lídra. Děkuji.  



INZERCE
SPEA SPEA


INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček