Lyže vyměnili za ručníky. Lázně přebraly sjezdovkám klientelu

REGION – Lázně v Jeseníkách hlásí úspěšnou zimní sezónu. Podle všeho se lidé, kteří si kvůli nedostatku sněhu nemohli užít lyžování, vypravili raději na wellness a ozdravné pobyty. Dokládají to data z některých lázeňských zařízení.

Lázně ve Velkých Losinách měly vloni nejúspěšnější sezónu. Nadprůměrná návštěvnost byla hlavně v zimě. Foto: red

„Termální park ve Velkých Losinách zaznamenal rekordní návštěvnost. Během února do něj zavítalo 28 tisíc návštěvníků. V meziročním srovnání je to zhruba o čtvrtinu více než v předcházejících letech,“ sdělil Martin Plachý, jednatel termálních lázní. 

Priessnitzovy lázně v Jeseníkách ještě předcovidových čísel návštěvnosti nedosáhly, počet lázeňských hostů ale i tam rychle narůstá. „Přes zimu byly naše lázně na dva měsíce zavřené, což se do statistik návštěvnosti samozřejmě také promítlo,“ dodal Roman Provazník, ředitel jesenických lázní.

Konec lyžařů na Moravě ?

Nadprůměrně teplá zimní sezóna 2023/2024 udělala čáru přes rozpočet hlavně běžkařům. Zatímco lyžařská střediska se alespoň částečně mohla spolehnout na umělý sníh, milovníci bílé stopy ostrouhali, a to doslova. V nižších částech Jeseníků dřely běžky po blátě a kamení, v pohodě se dalo jezdit jen v polohách nad 1 000 metrů. Výhled na další roky zůstává nejistý – oteplovat se podle klimatologů bude, jde o to, jak moc.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava