Obchvat Bludova čeká na stavební povolení. Stát ještě nemá všechny pozemky

OKRES – Dlouho očekávaná stavba obchvatu Bludova začne podle aktuálních informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) počátkem příštího roku. V těchto dnech zároveň začaly úřady řešit stavební povolení. Zbývá ještě vykoupit několik pozemků. K vyvlastnění půdy nakonec stát nepřistoupil, ačkoli původně tento krok zvažoval.

Obchvat má především ulehčit husté dopravě v Bludově. Nepřehledná křižovatka u tamního zámku je místem častých nehod. Foto: red

„Chybí vypořádání pozemků dvou vlastníků. U jednoho probíhá směna pozemků, u druhého odstranění věcného břemene a následný výkup, vyvlastnění nepředpokládáme,“ uvedla na dotaz redakce Reje tisková mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. 

Začne se příští rok

Silničáři doufají, že stavební povolení získají ještě letos, do země se kopne příští rok a hotovo bude za 32 měsíců. Známa je už také přibližná cena díla. „Náklady dosáhnou částky zhruba tři a půl miliardy korun,“ dodala mluvčí.

Nová silnice bude začínat v místě, kde končí současný obchvat Postřelmova a povede ke kruhovému objezdu poblíž TDK v Šumperku. Vozovka musí překlenout několik vodních toků a biokoridorů.

Vizualizaci stavby zveřejnilo ŘSD ZDE




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit