Šumperk ukázal nový bazén. Stál 170 miliónů korun a přes léto zůstane zavřený

ŠUMPERK – Šumperk se pyšní nově opraveným areálem Na Benátkách. Rekonstrukce koupaliště trvala rok a půl a vyžádala si náklady ve výši 170 miliónů korun. Návštěvníci se však dovnitř dostanou až 1. září.

V současné době probíhá zkušební provoz bazénu i atrakcí. Foto: Město Šumperk

„Jedním z největších taháků bude jistě wellness v přízemní části budovy. Zde můžou lidé relaxovat v Kneippových lázních, na výběr bude ze čtyř saun, milovníci saunování navíc jistě ocení i ochlazovací bazén či posezení na venkovní terase. Scházet zde nebude ani možnost občerstvení,“ přiblížil část novinek vedoucí provozu Milan Jurčíček.

Celý krytý bazén je bezbariérový, u vchodu dělníci instalovali turnikety, nechybí přebalovací pult pro maminky s dětmi, a hlavně zcela nová nerezová vana s délkou pětadvacet metrů. Další vodní atrakce čekají na návštěvníky vně budovy – například bazén s vířivkou a relaxační zóna.  

Hodinové vstupné přijde na 75 korun

„Náklady na stavbu jsou k dnešnímu dni 170 milionů korun. I přes to, že jsme museli řešit mnoho nečekaných problémů, myslím, že vše dopadlo velice dobře, a to zejména díky kvalitní práci zhotovitele,“ dodal ředitel Podniků města Šumperka Miroslav Pospíšil.

Stavbu ještě čeká kolaudace, pak zkušební a zátěžový provoz. Veřejnosti se má koupaliště otevřít na začátku září. Hodinové vstupné bude 75 korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava