Senátor Adámek se podílí na zákonu o finanční pomoci obcím a krajům

ČR - Senátor za Šumpersko a Jesenicko Miroslav Adámek prosazuje důležitý zákon, jehož pozitivní dopady pocítí každý obyvatel našeho regionu. Rozpočty obcí, měst a krajů se v době epidemie otřásly v základech. Omezují se investice ve všech oblastech života. Tomu chce skupina senátorů včetně Miroslava Adámka zabránit.

„Senát na svém posledním zasedání podpořil návrh, aby stát dal každému kraji 400 korun na obyvatele a každé obci 1000 korun na hlavu. Peníze mají obcím a krajům vyrovnat propad příjmů,“ vysvětluje Mirek Adámek.  

Peníze na investice a provoz jsou totiž obcím a krajům přerozdělovány z vybraných daní. Protože Česká republika prochází ekonomickým útlumem, peněz z daní letos přiteče do státní pokladny mnohem méně. To se pak odrazí i na nižších příjmech obcí a krajů.

Jsou chvíle, kdy musí jít politikaření stranou 

„Jsem rád, že se nám podařilo získat podporu senátorů napříč politickým spektrem. Jsou chvíle, kdy musí jít politikaření stranou. Plánovaná finanční podpora na základě návrhu zákona by mohla dorazit na účty obcí a krajů nejpozději na konci října,“ uvedl Mirek Adámek.

Kromě senátora, který v horní komoře Parlamentu ČR zastupuje Šumpersko a Jesenicko, na návrhu spolupracovali senátoři Zdeněk Hraba, Miloš Vystrčil, Martin Červíček, Mikuláš Bek, Zdeněk Nytra, Tomáš Goláň, Jan Tecl, Zdeňka Hamousová, Jaroslav Větrovský a Petr Vícha.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava