Staroměstsku hrozí, že zůstane bez lékařské péče

STARÉ MĚSTO – Už několik měsíců se Staré Město snaží najít praktického lékaře pro dospělé. Současná doktorka, která se v regionu o nemocné stará, jde v létě do důchodu. Pokud nový praktik nenastoupí, bude mít region vážný problém.

Pokud se nikdo nepřihlásí do výběrového řízení na praktického lékaře ve Starém Městě, budou muset jeho obyvatelé dojíždět za péčí jinam. Foto: red

„Zatím jediného zájemce jsme měli až z Tábora. V regionu by ale nenašla práci jeho manželka, takže ze všeho nakonec sešlo,“ uvedl Jiří Kamp, starosta Starého Města. 

K ordinace praktického lékaře nabízí radnice také byt. Zájem lékařů ordinovat na maloměstě je však malý. Pokud evidenci současné lékařky do léta nikdo nepřevezme, budou muset lidé ze Starého Města dojíždět k lékaři jinam. 

Podobné problémy brzy dostihnou další města

„Nabízí se Hanušovice, ale není vůbec jisté, zda tam další klienty vezmou. Nebo pak až Šumperk, a to je hlavně pro starší lidi opravdu daleko,“ dodal Kamp. 

Podobné problémy v budoucnu čekají i další města v našem regionu. Své by o shánění lékaře mohli vyprávět ve Štítech. Zlaté Hory na doktora čekaly rok a půl.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava