Drobní podnikatelé příspěvek od města nedostanou

ŠUMPERK – Šumperští zastupitelé odmítli návrh opozice, aby město finančně přispělo podnikatelům, kteří museli svoje provozovny zavřít kvůli koronaviru. Dokument počítal s tím, že se mezi postižené živnostníky rozdělí celkem jeden milión korun.

Pro příspěvek živnostníkům nakonec hlasovalo pět členů zastupitelstva, jedenáct bylo proti a zbytek se zdržel. Foto: Facebook hnutí Šumperáci

„Hlavním hráčem v záchraně podnikatelů je stát. Navíc, město mělo velké výdaje s řešením kovidové situace. Pojďme tento návrh stáhnout, sejít se a o pomoci podnikatelů jednat,“ vyzval starosta města Tomáš Spurný.  

Finanční podporu drobným podnikatelům schválil například sousední Jeseník, Kroměříž, Olomouc, Prostějov a další města v Česku i na Moravě. Ve všech případech šlo o symbolické příspěvky v řádech několika tisíc korun.

„Domnívám se, že pokud se bavíme o kovidové solidaritě, tak pomoc podnikatelům je na místě – a ta pomoc musí přijít rychle, proto tento bod z jednání stáhnout nemůžu,“ uvedl autor návrhu Radovan Auer. Ten také zdůraznil, že alokovaná částka nemá pomoci krachujícím podnikatelům od krachu, ale spíše symbolicky dát najevo živnostníkům, že na ně radnice myslí a váží si jich.

Pro příspěvek živnostníkům nakonec hlasovalo pět členů zastupitelstva, jedenáct bylo proti a zbytek se zdržel.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava