Opozice chce hlavu starostky. Kvůli covidu

KRAJ – Jeseníkem hýbe kauza starostky Zdeňky Blišťanové, která se nechala očkovat proti covid-19. Podle opozice tak předběhla lidi v první linii i seniory a měla by rezignovat. Starostka a členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pochybení odmítá a brání se dobrým úmyslem, se kterým se očkovat nechala, aby tak veřejnost motivovala.

“Chtěla jsem jít příkladem jako premiér Andrej Babiš,” hájí své přednostní očkování starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová. Foto: Facebook

„Tresty za porušení systému očkování padají v celé zemi. Na své posty rezignují lidé z mnohem významnějších pozic. Jak tomu bude u nás? Bude paní starostka k sobě přísná tak, jako je k jiným? To jistě brzy uvidíme,“ píše na svém facebookovém profilu jesenická buňka hnutí ANO 2011. 

Opozice rovněž kritizuje, že starostka své očkování až do včerejšího dne nikde nezveřejnila a vakcinaci údajně přiznala až poté, co se jí tento týden na věc osobně dotázal zastupitel za ODS Petr Procházka.  

Prostřednictvím sociálních sítí se k tématu vyjádřila ve čtvrtek 21. ledna také Zdeňka Blišťanová, kdy zveřejnila i fotografii z očkování. Vakcínu proti covid-19 si nechala naočkovat hned prvního ledna – podobně jako premiér Andrej Babiš.

Rozhodnutí padlo ještě před zveřejněním očkovací strategie

„Své rozhodnutí nechat se očkovat jsem učinila před tím, než vláda zveřejnila registr očkovaných a očkovací strategii. Nešlo o mou snahu domoci se přednostně očkování, ale o pomoc s propagací očkování. Mrzí mě, jak to celé dopadlo, protože na začátku byl dobrý úmysl. Myslím, že dnes, více než kdy dřív, potřebujeme táhnout za jeden provaz a společně překonat současnou těžkou situaci,“ uvedla starostka.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava