Přípravy na stavbu obchvatu pokračují. Navzdory zimě

BLUDOV – Ani přes nedávný třeskutý mráz a sníh se práce na přípravě obchvatu Bludova nezastavily. Těžká technika aktuálně pracuje v okolí Sudkova. Už na podzim začalo kácení dřevin, teď probíhá skrývka zeminy.

Přípravné práce na zahájení stavby obchvatu běží naplno. Foto: ŘSD

„Třicetitunové kolosy, které odstraňují zeminu, mají výkon motorů 420 kW. Šířka záběru každého stroje je přes tři metry. Jen pro zajímavost – pneumatiky u modelu Caterpillar 627F mají rozměr 29 palců,“ přiblížil výkony použité techniky Miroslav Mazal, mluvčí ŘSD. 

Čekání na obchvat trvá čtvrt století

Oficiální zahájení stavby má proběhnout letos, realizace obchvatu potrvá tři roky a bude stát zhruba tři miliardy korun. Na délku bude mít nová cesta 5,6 kilometru a v jejím průběhu doje ke stavbě 130 přidružených objektů, jako jsou mosty, vpusti na dešťovou vodu a podobně.

"Na vybudování obchvatu čekáme více jak čtvrt století. Věřím, že výběrové řízení na zhotovitele dopadne dobře a od druhého pololetí letošního roku se výstavba rozběhne naplno tak, abychom se v roce 2023 dočkali splnění našeho snu v oblasti komplexního řešení dopravní situace v Bludově," sdělil Rejdakci místostarosta obce Josef Ťulpík.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit