Jeseníky očekávají další nával lidí. Připraveni jsou dopravci, záchranáři i policisté

OKRES – Na další nával lidí se připravují Jeseníky. Po zkušenosti z minulého víkendu, kdy přijíždějící řidiči zablokovali silnice, se krajský koordinátor dopravy rozhodl posílit spoje – a to jak autobusy, tak i vlaky.

Zároveň s rostoucím počtem lidí, kteří míří do hor, stoupá i počet zásahů horské služby. Foto: -red-

„Kapacita vlaků, u kterých dojde k posílení, bude o víkendech 232 míst k sezení. Ve spěšném vlaku číslo 1403 pak bude o nedělích dokonce 312 míst pro sedící pasažéry,“ sdělila Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.  

Například sobotní vlak vyjíždějící ze Zábřeha o půl osmé ráno, dostane navíc jeden vagón. Rozšířená souprava vyjede také o půl desáté. Autobusy posílí dopravu z Olomouce i z Jeseníku. Aktuální jízdní řády najdou zájemci na www.kidsok.cz.

Přelidněné sjezdovky i běžkařské stopy

Ačkoli lyžařské vleky jsou kvůli opatřením souvisejícím s covid-19 zavřené, na svazích se to hemží bobaři a sáňkaři. „Úrazovost samozřejmě stoupla. Zástupy lidí jsou také na běžkařských trasách a právě běžkaři patří mezi nejčastější návštěvníky hor, které teď ošetřujeme,“ uvedl Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Přelidněná nejsou jen okolí známých turistických center, ale i další lokality, kde se lidé pod kopec dostanou autem. Na víkendový silniční provoz bude v Jeseníkách opět dohlížet policie.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava