DISKUZE: V pondělí vyjedou z nového areálu první autobusy. Jak se vám nádraží líbí?

ŠUMPERK – Nově zrekonstruované autobusové nádraží v Šumperku se lidem zpřístupní v pondělí 18. ledna. Právě tento den z něj vyjede první linkový autobus. Zároveň končí zastávky v Jeremenkově a Fialově ulici, které po dobu rekonstrukce autobusáku sloužily jako náhradní.

Slavnostní dokončení rekonstrukce nádraží proběhlo ve čtvrtek 14. ledna. Foto: -em-

„Lidé se mohou těšit na moderní nádraží, vybavené chytrými technologiemi, které budou sloužit hlavně cestujícím. Jsem rád, že i přes omezení spojená s epidemií se nám podařilo splnit původní plán a dokončit rekonstrukci autobusového nádraží, včetně stavby parkoviště a cyklověže,“ řekl starosta Šumperka Tomáš Spurný. 

Na bezpečí cestujících dohlíží Merkur

Samotná rekonstrukce autobusáku probíhala od roku 2019. Cestující teď mohou využívat krytou odbavovací budovu s wifi signálem, stavby mají zelené střechy, k dispozici jsou i nabíječky pro telefony. Vjezd na autobusák nově hlídá socha Merkura – patrona cestujících.

Na nádraží nechybí ani informační systém pro cestující či parkovací systém, který bude uvádět naplněnost odstavných ploch.

Parkoviště bude zdarma, za uložení kola do zmiňované cyklověže zaplatí cyklisté pětikorunu. Celkové náklady na realizaci projektu dosáhly 168 miliónů korun včetně víceprací.

Jste s podobou nového autobusového nádraží spokojení? Svůj názor můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava