Jeseníky nabízí 110 kilometrů upravených běžeckých tras. Nejvíc na Moravě

OKRES – Hned po Krkonoších patří Jeseníky mezi lokalitu s nejširší nabídkou upravených běžeckých tras. Aktuálně je projeto zhruba 110 kilometrů. Je to více než na Šumavě, v Orlických Horách nebo v Beskydech.

„Jízdu trochu komplikují časté sněhové přeháňky – stopa je občas zapadaná nebo zafoukaná. Jinak je to ale v pohodě,“ svěřil se Šumperskému Reji běžkař David Stolář ze Zábřeha.  

V masivu Králického Sněžníku se mohou běžkaři těšit na zhruba padesát kilometrů upravených tras. Na horách aktuálně platí první stupeň lavinového nebezpečí, což představuje nízkou míru ohrožení.

Jesenickou magistrálu upravuje zbrusu nová rolba

„Na hřebeni Jeseníků během dnešní noci připadlo 10 centimetrů sněhu. Na závětrných lavinových svazích je díky větru sněhu víc. Z předchozího sněžení je to místy více než půl metru,“ dodal Jiří Hejtmánek z Horské služby Jeseníky.

O bezvadnou jízdu milovníků bílé stopy v Jeseníkách se stará i zbrusu nová rolba za téměř tři milióny korun, která upravuje běžecké stopy především na nejvytíženější Jesenické magistrále. Moderní stroj slouží nejen k úpravě stop, ale také k odstraňování zledovatělého terénu. Mimo Jesenické magistrály obsluhují rolbaři také přilehlé běžecké okruhy. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava