Stavbu za miliardu a půl korun vyhrála společnost ŠUMLIB

OKRES – Správa železnic (SŽ) podepsala smlouvu se společností ŠUMLIB, která zrealizuje elektrizaci trati ze Šumperka do Libiny. Za názvem se skrývá uskupení firem Subterra, PORR a ELTRA. Modernizace čtrnácti kilometrů železnice vyjde na 1,4 miliardy korun.

Na šumperské nádraží mají koncem příštího roku dojet vlaky po nově elektrizované trati z Olomouce přes Libinu. Správa železnic svěřila realizaci projektu uskupení tří firem. Foto: -red-

„Železniční přejezdy projdou modernizací a doplní se na nich bezpečnostní prvky. Traťová rychlost se zvýší až na sto kilometrů za hodinu,“ uvedla Nela Friebová, mluvčí Správy železnic. 

Elektrizace zmiňovaného úseku má skončit příští rok. SŽ už vybrala také firmu, který vyhotoví navazující část trati z Libiny do Uničova. První elektrické vlaky mají na koleje vyjet koncem příštího roku.

Novou podobu dostanou nádraží v Malíně i Hrabišíně

Rekonstrukce železnice nebude spočívat jen v její elektrizaci. Například zastávka v Novém Malíně získá nové nástupiště, větvení kolejí se tam posune až za přejezd. Nové nástupiště vznikne také v Hrabišíně. Po dokončení projektu dojedou elektrické vlaky až do Olomouce.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava