Sladkosti a ovoce nadělovali seniorům roboti

JESENÍK – Mikuláš je sice hodný pán, který nosí marcipán, v Jeseníku však tato říkanka působí letos hodně archaicky. V tamním Centru sociálních služeb totiž sladkosti a ovoce naděloval robot, dálkově řízené auto a místo anděla létal v povětří dron.

V Jeseníku letos proběhl Mikuláš netradičně. Na předání nadílky seniorům se podílela nejmodernější technika. Foto: -red-

„Chtěli jsme seniorům zpříjemnit aktuální covidovou situaci, protože na ně dolehla nejsilněji. Proto jsme se jim společně s partnery rozhodli předat mikulášskou nadílku pomocí moderní techniky, kterou ve škole používáme,“ komentuje originální událost Jiří Viterna, ředitel průmyslovky v Jeseníku.  

Jesenická škola se na používání moderní techniky specializuje. Nově otevřela například výukový kurz pilota dronů, její studenti také staví roboty a programují složitá zařízení.

"Cítil jsem se jako malý kluk"

„Mám radost za všechny naše seniory. Pocit sounáležitosti s druhými je v dnešní době nesmírně důležitý. A já jsem se opět cítil jako malý kluk, když jsem viděl stavebnici Merkur a auta na dálkové ovládání,“ dodává Jan Rotter, ředitel Centra sociálních služeb.

Jesenickou hi- tech nadílku podpořily také místní firmy a připojilo se i muzeum. Kromě sladkostí obsahovaly balíčky vitamíny a zdravou výživu.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit