Potřebujete si vyměnit řidičák? Obrňte se trpělivostí

ŠUMPERK – Nával zažívá v těchto dnech registr řidičů v Šumperku. Ten zavalily žádosti o výměnu propadlých řidičáků a průkazů, které končí příští rok. Úředníci kvůli nouzovému stavu odbavují žadatele jen dva dny v týdnu.

„Vůbec nás samozřejmě netěší, že lidé musejí čekat, ale bohužel to nejsme schopni ovlivnit. Navíc jsme v době nouzového stavu i personálně omezeni,“ říká vedoucí registru řidičů Olga Boucká.  

Úředníci prosí, aby lidé, kterým řidičák končí až příští rok, odložili návštěvu úřadu do doby, než skončí vládní omezení a úřední hodiny se znovu rozšíří.

Na průkazy prošlé po 5. říjnu se pohlíží jako na platné

„Důležitou informací je, že řidiči, kterým v době nouzového stavu skončila platnost řidičského oprávnění nebo průkazu profesní způsobilosti, mohou dál jezdit. Na průkazy prošlé po 5. říjnu se totiž pohlíží jako na platné a za jejich využívání nehrozí žádné pokuty,“ upozornila Soňa Singerová, mluvčí radnice.

Uvedená výjimka platí jen do konce nouzového stavu, tedy do 12. prosince. Pak si muší šoféři propadnuté „papíry“ vyměnit. V současné době se jedná o prodloužení termínu, do kdy tak musí učinit.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava