Už i na Šumpersku můžete nakupovat v on-line supermarketu. Zboží vám dovezou, kam si přejete

Moderní doba si žádá moderní řešení. Průkopníky on-line prodeje potravin už máme i na Šumpersku. On-line prodejna www.moje-samoobsluha.cz nabízí tolik poptávanou službu rozvozu potravin. Přinášíme rozhovor s provozovateli, kteří popíšou novou službu a prozradí i něco víc.

Šumperk už se díky novým službám může řadit po bok velkoměst. Foto: www.moje-samoobsluha.cz

Pojďme pěkně od začátku. Povězte nám něco o vzniku vaší rozvážkové služby. 

Jako spousta jiných projektů vznikl i tento náš díky neuspokojení vlastních potřeb. Samotné nás nebaví rutinní nakupování v supermarketech a toužili jsme po rozvážkové službě. Velcí hráči z tohoto oboru jako Tesco, Rohlík apod. se soustředí pouze na velkoměsta.

Takže jste se rozhodli „zničehonic“ založit on-line obchod s rozvozem?

Zjednodušeně ano, ale zcela bez zkušeností bychom se do toho nepouštěli. Asi máme štěstí, ale ve velmi malém týmu lidí se nám sešlo hodně zkušených profíků z oblasti potravinářství a z on-line obchodování. Což jsou nezbytné předpoklady pro úspěšný start a provoz e-shopu s potravinami. Provozujeme také kamennou prodejnu v Bludově, která nám slouží jako „základna“.

Mnoho lidí bude mít z podobných novinek obavy, nebude tento způsob nakupování pro některé zákazníky složitý?

Snažíme se, aby to bylo naopak. V jednoduchosti je síla. Obchod www.moje-samoobsluha.cz je klasický e-shop, na jaký jsou všichni zvyklí. Každý, kdo zvládne nakupovat v běžném e-shopu, zvládne nakoupit i u nás. Rozdíl je pouze v tom, že na konci objednávky si místo výběru mezi běžnými dopravci, vyberete termín doručení. A zboží Vám doručí náš vlastní kurýr na uvedenou adresu ve zvoleném čase.


"Kdo zvládne nakupovat v běžném e-shopu, zvládne nakoupit i u nás."


Takže máte vlastní kurýry? Poštou zboží neposíláte? 

Poštou určitě neposíláme. Takové nabídky se v České republice tu a tam objeví, ale hodně to omezuje sortiment. Dokážete si představit posílat basu piv poštou? Nebo jogurty, salámy apod.? Chceme nabídnout kompletní sortiment jako každý běžný supermarket, tedy koloniál, pečivo, mléčné výrobky, uzeniny, ovoce a zeleninu, pivo, mražené zboží, drogerii, atd. Proto vlastníme chladírenské vozidlo a rozvážíme jen v našem regionu.

V našem regionu, co to přesně znamená? 

Okolí Šumperka a Zábřeha. Rád bych řekl šumperský okres, ale některé oblasti jsou už hodně daleko a zatím sotva stíháme obsluhovat Šumperk, Zábřeh a okolí, zhruba do 15 km. Ale vždy záleží na domluvě se zákazníkem. Snažíme se každému vycházet vstříc. Našim cílem je oblast postupně rozšiřovat.

A zboží dovezete v igelitkách…? 

Takové jednoduché, ale neekologické řešení jsme zavrhli. Ani papírové tašky by příliš nepomohly. Jsme ekologicky smýšlející parta, proto jsme přišli s elegantnějším řešením. Nákupy vozíme v přepravkách, které zákazníkovi necháme oproti záloze. Při dalších nákupech se přepravky vyměňují. Podobně jako s obaly za pivo. A když už jsme u piva, pro pivaře máme dobrou zprávu. Místní pivo Holba, Litovel a Zubr má v naší nabídce významnou pozici. Piva těchto značek nabízíme dlouhodobě za výhodné ceny.


"Nejsme jako pizzaři. Spontánní a expresní nákupy zatím neumíme."


Co ještě byste Vašim potenciálním zákazníkům sdělil, co by je mohlo zajímat?

Na rovinu, nečekejte zatím služby jako s rozvozem pizzy - objednám a za 15 minut mám nákup doma. To zvládnou pizzaři. Ale větší nákupy, které obsahují různorodý sortiment si vyžadují trochu času a péče. Abychom položky jako pečivo, ovoce a zeleninu doručovali čerstvé a v prvotřídní kvalitě, uzavíráme objednávky na následující den okolo 12 hodiny, tedy v poledne. Svým pojetím se tak zaměřujeme spíše na plánované, střední až větší nákupy. Spontánní a expresní nákupy zatím neumíme. Minimální hodnota objednávky je v současné době stanovena na 600 Kč. Dosavadní zkušenosti nám však ukazují, že nejčastější nákupy se pohybují v rozmezí 1000 až 2000 Kč. A platit u nás můžete jak v hotovosti, tak i platební kartou.

Jaké další výhody nabízí nákup na www.moje-samoobsluha.cz?   

Na první místo bych dal samozřejmě úsporu času a energie. Nemusíte trávit svůj volný čas v přelidněných obchodech a tahat se s těžkými nákupy. Svůj nákup si nyní můžete objednat pohodlně z domova a to kdykoliv, i večer od televize. Nespornou výhodou je možnost objednat nákupy například pro seniory, či jiné občany, kteří už sami větší nákupy nezvládnou. A minimální kontakt s lidmi a snížení rizika nákazy Covid-19 je v dnešní době snad tou největší výhodou.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava