Šumperk má být na co hrdý. Zahynulá vojačka má ve městě kořeny

ŠUMPERK – Michaela Tichá, příslušnice české armády, která zahynula v polovině listopadu na Sinaji, měla vazbu k Šumperku. Narodila se zde a ve městě dosud žije její babička. Rotmistryně zemřela při pádu vrtulníku během mírové mise.

Ostatky Michaely Tiché přivezl na kbelské letiště vojenský speciál. Rakev s tělem doprovodila vojenská hudba. Foto: -ačr-

„Ztratili jsme jednoho z nás. Je mně to moc líto. Na některé věci se prostě nedá nikdy připravit. Upřímnou soustrast rodině,“ vyjádřil se k tragické události generál Aleš Opata. 

Vrtulník Black Hawk se zřítil během pozorovací mise v Egyptě. Jednotka, ke které Tichá patřila, dohlížela na dodržování mírové dohody mezi Egyptem a Izraelem.

Michaela Tichá do Šumperka podle informací Šumperkého Reje několikrát ročně dojížděla. Přátelé na ni vzpomínají jako na skvělou parťačku, v mládí se v našem regionu účastnila hasičských soutěží TFA a například v Loučné nad Desnou několikrát tuto soutěž vyhrála.

Poslední rozloučení se zahynulou vojačkou proběhlo minulý týden v Praze. Smuteční akce se uskutečnila s vojenskými poctami.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava