Lesy ČR chystají změny. Starostové protestují

OKRES – K výrazným organizačním změnám přistoupí od příštího roku Lesy ČR. Ty se mají týkat hlavně lesních správ, které se sloučí do větších organizačních jednotek. V praxi to bude znamenat propouštění pracovníků a případný prodej opuštěných budov. Podnik si od toho slibuje efektivnější hospodaření.

„Určitě patřím k velkým kritikům reorganizace. Jak chce někdo z Janovic řídit práci v lese v Loučné nad Desnou? S Lesy ČR potřebuje běžně jednat jak obecní úřad, tak i místní občané. Od příštího roku budeme dojíždět do Janovic v sousedním kraji?“ ptá se Petra Harazímová, starostka Loučné nad Desnou.  

Podle informací Šumperského Reje se sloučí lesní správa Ruda nad Moravou s Hanušovicemi, Kouty nad Desnou se mají spojit se zmiňovanými Janovicemi. Starostové se obávají, že plánované změny nepřinesou nic dobrého a ještě prohloubí kůrovcovou krizi.

Lesy ČR: Lesáky propouštět nebudeme

Státní podnik si od chystaných změn slibuje efektivnější hospodaření a přesunutí sil do potlačení následků kůrovcové kalamity. Lýkožrout devastuje většinu smrkových porostů na Šumpersku a způsobuje obří finanční i ekologické ztráty.

„Počet provozních zaměstnanců, revírníků a dalších, kteří jsou potřeba v lese, zůstane stejný nebo se zvýší, naopak ubydou administrativní pozice,“ uvedla Eva Jouklová, mluvčí Lesů ČR.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava