Bludovem už se dá projet, zatím "neoficiálně"

BLUDOV - Průtah Bludova je konečně průjezdný. Kvůli dokončovacím pracím zde ale platí omezený provoz. "Oficiálně" ve standardní provozu bude silnice otevřena v pátek 30. října. Oprava vozovky tak skončí v předem avizovaném termínu. Akce za zhruba osmnáct miliónů korun odstartovala v létě. Pandemie koronaviru průběh prací nenarušila.

„Kompletní obnova povrchu silnice I/44 zahrnovala i výměnu krytové vrstvy navazující komunikace I/11 v místě křižovatky pod místním zámkem. V rámci plánovaného harmonogramu bylo rovněž provedeno čištění příkopů, zpevnění krajnic, obnova dopravního značení a revitalizace autobusových zálivů,“ popsal rozsah prací Miroslav Mazal, mluvčí ŘSD.

"Po dlouhé době se konečně uleví hlavně obyvatelům, kteří žijí podél silnice. Díky novému povrchu totiž dojde k výraznému snížení hlučnosti a otřesům. Vybudováním autobusových zálivů se zase výrazně zvýší bezpečnost provozu," popsal místostarosta Bludova Josef Ťulpík. 

Nekonečné čekání na obchvat Bludova

Ředitelství silnic a dálnic naposledy opravovalo průtah Bludovem před osmi lety. Už dva roky poté se ale přišlo na to, že odvedená práce je prachbídná. Podloží cesty začalo praskat a muselo se opravit znovu.

"Teď všichni doufáme, že bude brzy dokončeno výběrové řízení na stavbu obchvatu naší obce a začne se s realizací. Čekáme na to už více jak čtvrstoletí," dodal místostarosta Bludova.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit