Nemocnice začne testovat i o víkendu, počet indikovaných lidí totiž extrémně roste

Počet lidí s potvrzenou nákazou koronavirem neustále roste už i v malých obcích na Šumpersku, Zábřežsku a Mohelnicku. S tím souvisí také rekordní množství lidí, kterým hygienici nařídí test na covid-19. Nemocnice Šumperk stále navyšuje kapacitu odběrového místa, od tohoto týdne začne testovat už i o víkendu.

Odběrové místo šumperské nemocnice se nachází na novém parkovišti u heliportu. Foto: - rej-

Indikovaní pacienti se mohou k odběru vzorku objednat prostřednictvím rezervačního systému na webových stránkách šumperské nemocnice. Ten ale začínal být zahlcen. Například v pondělí 26. října ráno se mohli zájemci registrovat nejdříve na polovinu příštího týdne. Díky rozšíření dalších kapacit na víkend se tak pro potřebné uvolní desítky nových termínů. 

V Mohelnici je aktuálně víc nakažených než v Zábřeze

Za poslední tři dny přibylo na Šumpersku 250 potvrzených nakažených. V Šumperku a nejbližším okolí je aktuálně 590 případů, kumulativně od počátku pandemie zde mělo pozitivní test 1000 lidí. V Zábřeze je nyní 305 nakažených, celkově 551. A v Mohelnici je v současné době 325 a celkem od jara 440.

V celém Olomouckém kraji stoupl počet nákaz novým koronavirem za jediný týden o polovinu. Z nemoci se dosud v kraji vyléčilo 5965 lidí, aktuálně nakažených je 9697 osob. V souvislosti s rychlejším tempem šíření covidu v kraji přibývá i obětí, zemřelo 128 lidí. 

V uplynulých dnech rekordně přibývají případy i na severu regionu, kterému se v předchozích měsících epidemie vyhýbala. Na Jesenicku je kumulativně 534 nakažených osob. 

Uvedené počty se liší od těch ministerstva zdravotnictví, které eviduje ve statistikách všechny nemocné s trvalým bydlištěm v kraji, kdežto čísla krajských hygieniků zahrnují lidi, kteří skutečně žijí v našem regionu.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava