Historický úspěch! Do vedení Olomouckého kraje míří hned tři zástupci Šumperka

KRAJ - Letošní krajské volby a následná povolební vyjednávání skončily dobrou zprávou pro náš region. V nejužším vedení Olomouckého kraje budou pracovat hned tři zástupci Šumperka. Je to vůbec poprvé ve dvacetileté historii existence hejtmanství, kdy zde bude mít Šumpersko tak silný hlas. Pro dlouhodobě přehlížený sever je to nebývalá šance, aby se krajská podpora výrazněji zaměřila i na naše území.

Radim Sršeň má důvod k radosti, příští čtyři roky se bude podílet na vedení Olomouckého kraje. Foto: -red-

Zatímco dříve reprezentoval celé Šumpersko maximálně jeden zástupce v jedenáctičlenné Radě Olomouckého kraje, nyní jsou hned tři radní přímo ze Šumperka a jeho bezprostředního okolí. Konkrétně jde o Zdeňku Dvořákovou Kocourkovou, Jana Šafaříka a starostu Dolních Studének Radima Sršně, který sice není přímo Šumperan, ale v dění v okresním městě se angažuje, například i jako jeho zástupce ve VHZ. 

A mohlo být ještě lépe

Naopak překvapením ve vedení hejtmanství je absence Josefa Ťulpíka. Místostarosta Bludova byl sice zařazen na špičku kandidátky ODS a ve volbách uspěl, do Rady Olomouckého kraje se přesto nedostal. Podobné zklamání zažila starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová, která sice slavila vysoký volební zisk jako číslo 2 na kandidátce Spojenců, nicméně z vedení kraje byla vyšachována a jesenický okres tak jako jediný region nemá v krajské radě ani jednoho zástupce. 


Zástupci Šumperska v nové Radě Olomouckého kraje:    

1) Ing. Jan Šafařík (SPOJENCI – Koalice pro Olomoucký kraj), náměstek hejtmana / regionální rozvoj, územní plánování a rozvoj venkova 

2) Ing. Zdeňka Dvořáková Kocourková (PIRÁTI a STAROSTOVÉ), radní / investice, evropské projekty, transparence, IT, smart region 

3) Ing. Radim Sršeň, Ph.D. (PIRÁTI a STAROSTOVÉ), neuvolněný radní 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava