Noční můra se stala realitou. Koronavirus vnikl do sobotínské Diakonie

SOBOTÍN – Diakonie v Sobotíně zažívá v souvislosti s nemocí covid-19 ten nejhorší možný scénář. V zařízení, které pečuje o seniory, se nakazilo už 31 klientů a 16 členů personálu. Osm lidí s koronavirem tam zemřelo.

„Považujeme za důležité upřesnit, že ve všech smrtelných případech šlo o klienty s mnoha dalšími onemocněními. Epidemiologická situace v domově je vážná, ráda bych však ujistila, že o klienty se dokážeme postarat,“ uvedla Lenka Bachová, ředitelka sobotínské Diakonie. 

Vedení domova pro seniory vyhlásilo karanténu na celý objekt. Ta se netýká jen samotných klientů, ale také zaměstnanců Diakonie. Doma zůstali všichni pracovníci, u kterých se projevily známky respiračních onemocnění.

První linie jede nadoraz

Čím větší problémy s covidem Diakonie má, tím větší je nasazení jejich pracovníků. Právě na jejich práci jsou totiž senioři často zcela odkázaní. Netýká se to jen provádění hygienických úkonů, ale například i podávání stravy nemohoucím lidem.

„Děkuji ošetřovatelskému personálu, personálu v přímé péči i podpůrným týmům za jejich nasazení a obětavost,“ dodala Bachová.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit