AKTUALIZOVÁNO: V Šumperku, Zábřeze i Mohelnici rychle přibývá nakažených. Za pět dnů 311 nových případů

REGION - V šumperském regionu přibylo od úterý 311 potvrzených nákaz novým typem koronaviru, což je nejvyšší přírůstek od začátku pandemie. Kolik je aktuálně nemocných v Šumperku, Zábřeze a Mohelnici?

Vývoj na Šumpersku kopíruje celorepublikový trend. Počet potvrzených případů rekordně roste. Aktuálně hygienici evidují 267 nemocných v Šumperku, 176 v Zábřeze a 97 v Mohelnici. 

Celkový počet nakažených od začátku vypuknutí pandemie na jaře letošního roku je pak na Šumpersku 467, na Zábřežsku 257 a v Mohelnici 134.

Nejvíc nakažených žije na Olomoucku

Celkově v Olomouckém kraji mělo pozitivní test od počátku šíření viru 5507 lidí. V souvislosti s onemocněním covid-19 eviduje hygiena na území kraje 41 úmrtí.

Nejvíce nákaz v našem regionu je dlouhodobě na Olomoucku (2788), za kterým následuje Šumpersko (780), Prostějovsko (756), Přerovsko (632) a Jesenicko (219)

Zavírají nemocnice i sociální zařízení, střední školy zatím ne

Kvůli rostoucímu počtu nákaz covid-19 zakázaly návštěvy všechny nemocnice v Olomouckém kraji, zavírají i sociální zařízení. Fakultní nemocnice Olomouc kvůli rostoucímu počtu onemocnění covidem-19 omezila neakutní plánované operace. Opatření má zajistit dostatek zdravotnického personálu, který pečuje také o pacienty nakažené koronavirem. 

Neakutní operace se chystá omezit také Nemocnice Šumperk.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit