Nemocnici dochází personál. Kvůli covidu hledá brigádníky. Značka: spěchá

ŠUMPERK – Šumperská nemocnice naléhavě potřebuje brigádníky. Ti mají nahradit zdravotníky, kteří místo běžné práce pomáhají s odběry vzorků na covid-19 nebo je zaměstnává práce na dočasném infekčním oddělení.

Nemocnice Šumperk bude ráda za jakoukoliv nabídnutou pomoc. Špitál přivítá pomoc například bývalých zdravotních sester, které již profesi nevykonávají nebo jsou aktuálně na rodičovské dovolené. Foto: archiv

„Spolupráci s brigádníky nastavíme podle možností a preferencí. Kromě snížených pracovních úvazků nabízíme samozřejmě možnost sjednat si práci na dohodu. Situace je velmi vážná, budeme rádi za každou nabídnutou pomoc,“ uvedla Monika Žaitliková, náměstkyně pro nelékařskou zdravotní péči v šumperské nemocnici.   

Špitál přivítá pomoc bývalých zdravotních sester, které již profesi nevykonávají nebo jsou aktuálně na rodičovské dovolené. Vítání jsou studenti zdravotních oborů i medici.

Počty otestovaných rostou

Kapacity nemocnice odčerpávají zejména testy na covid-19. Jejich počty v posledních dnech raketově stouply a nově se provozní doba odběrného místa ještě rozšíří. „Zdravotníci budou od čtvrtka testovat každý den, kromě víkendu, od 7.00 do 15.00 hodin. Nadále platí, že se k odběrům mohou dostavit pouze pacienti na základě doporučení praktického lékaře nebo krajské hygieny. K odběru je potřeba se objednat předem,“ dodala mluvčí nemocnice Hana Hanke.

Rekordně roste i počet potvrzených nakažených

Ruku v ruce s rostoucím počtem otestovaných osob se zvyšuje také počet potvrzených případů covid-19. Například v neděli přibylo jen v Šumperku 52 nemocných, předevčírem 12 a včera 14. V drtivé většině je průběh nákazy lehký, bez příznaků a tedy bez nutnosti hospitalizace. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava