Pošta mění provozní dobu svých poboček. Je to tak prý lepší

OKRES – V Jindřichově, Libině, Bludově, Postřelmově nebo ve Velkých Losinách. Většina venkovských pošt v šumperském okrese bude mít od října novou provozní dobu. Ta bude podle vedení České pošty komfortnější a umožní zachovat plný počet obsluhovaných přepážek. V praxi to bude znamenat třeba to, že některé dny si odpoledne nepodáte žádnou listovní zásilku ani balíček.

Menší poštovní pobočky čeká významná změna provozních hodin. Hlavní pošty v Šumperku by se to ale týkat nemělo. Foto: -red-

„V pondělí a ve středu bude otevřeno v odpoledních hodinách a v úterý, čtvrtek a pátek v dopoledních hodinách,“ napsal starostům obcí Miroslav Štěpán, ředitel divize státní poštovní služby. 

Na uvedený model má postupně přejít většina menších pošt v regionu. Ve městech, kde je poboček více, bude jedna z nich uvedena jako hlavní s rozšířenou pracovní dobou a druhá jako vedlejší, na kterou se budou vztahovat popisované změny.

Změny k lepšímu?

„Já jenom doufám, že to bude změna poslední. Protože už v minulosti pošta několikrát provozní dobu měnila, a nemůžu říct, že to bylo vždycky k lepšímu,“ dodala Jiřina T. ze Štítů. Tamní poštovní pobočka je jednou z mnoha v okrese, kterých se plánovaná změna dotkne. Mezi další patří třeba pošty v Jindřichově, Libině, Bludově, Postřelmově nebo ve Velkých Losinách.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava