V Jeseníkách je turistů jako v létě na Jadranu. Záchranáři se nezastaví

JESENÍKY - Tři desítky úrazů zaznamenali o uplynulém víkendu v Jeseníkách pracovníci horské služby. Zvýšený počet výjezdů je podle nich spjat s vysokou návštěvností; hory byly v obležení turistů. Záchranáři mají za sebou sobotní velkou pátrací akci po sedmdesátiletém seniorovi. V sobotu v jesenických kopcích zemřel motorkář a v neděli se na horách těžce zranil cyklista.

Od pátku do nedělního večera horští záchranáři řešili v Jeseníkách kolem 30 lehčích i závažných úrazů. V sobotu navíc pátrali po sedmdesátiletém seniorovi, který se nevrátil z pátečního výletu do hor. "Hledali jsme pána pomocí terénní techniky a našich i policejních psovodů v oblasti Velkého kotle a Petrových kamenů. Nakonec ho odpoledne našli policisté ve Vrbnu pod Pradědem" uvedl náčelník jesenické horské služby Vítězslav Kaller.

Na Sedle už zase boural motorkář

V sobotu odpoledne zasahovali záchranáři u nehody motorkáře na Červenohorském sedle, svým zraněním muž i přes rychlou pomoc podlehl na místě. "U takových nehod zasahujeme poměrně často. Motocyklisté si pletou silnici z Jeseníku do Šumperku přes Červenohorské sedlo se závodní dráhou a dochází zde k častým kolizím, těžkým zraněním a také k nehodám se smrtelnými následky," upozornil Kaller.

Turistů jako na Jadranu

V neděli zásahy horských záchranářů vyvrcholily těžkým úrazem cyklisty při sjezdu singltrailu na Dolní Moravě. Pro zraněného letěl vrtulník letecké záchranné služby z Hradce Králové. "Další zásahy se týkaly rovněž cyklistů, ale i koloběžkářů a turistů. Zejména na hřebenech Jeseníků byl doslova nával, vrcholové stezky místy připomínaly dálnici na Jadranu v době prázdnin," dodal náčelník jesenické horské služby.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava