Stavba nádraží jde podle plánu. Její financování nikoli

ŠUMPERK – Ministerstvo pro místní rozvoj už podruhé zkrátilo šumperské radnici dotaci na projekt autobusového nádraží a přestupního terminálu. Podle ministerských úředníků jsou důvodem chyby v administraci projektu. Město nedávno uvedlo, že realizace náročné stavby pokračuje podle plánu.

Takto má podle projektu vypadat autobusové nádraží v Šumperku. Oproti původnímu plánu tam přibydou zelené střechy. Foto: -red-

První políček ze strany ministerstva dostal Šumperk letos na jaře. Praha škrtla z dotace na první etapu projektu 700 tisíc korun. Radnice se proti rozhodnutí odvolala, ale neuspěla. Navíc teď přijde na státní podpoře o další tučnou sumu.  

„V další etapě projektu jsme městu museli ponížit dotaci o 1, 95 miliónu korun,“ uvedla Veronika Vároši, mluvčí Ministerstva pro místní rozvoj.

Podle radnice bude nádraží hotové už letos na podzim

Krácení dotace je pro město nepříjemnou komplikací. Už dříve se cena za rekonstrukci nádraží zvedla kvůli vícepracím o několik miliónů korun.

„Finanční výpadek pokryje město z pojištění administrátora dotace. Nebude to mít vliv na termín dokončení stavby,“ ujistila Soňa Singerová, mluvčí šumperské radnice.

Přestavba autobusového nádraží a realizace přestupního terminálu přijde Šumperk na zhruba 150 miliónů korun. Stavba má být hotová letos na podzim.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava