V Šumperku přibývá nakažených každý den, situace ale není dramatická. Zábřeh má nulu

REGION - Ačkoliv dlouhodobě patří Šumpersko mezi nejméně zasažené regiony nemocí Covid-19, v posledních dnech se situace rychle mění. Od 18. srpna u nás přibývá nakažených každým dnem. Skvěle je na tom Zábřeh, kde se vyléčilo všech zatím 11 nemocných a v současné době tam hygienici neevidují žádný případ.

Sever Olomouckého kraje patří od začátku propuknutí pandemie k nejméně zasaženým oblastem. Zatímco v jiných obcích s rozšířenou působností (ORP) se počet potvrzených případů nemoci Covid-19 pohybuje v desítkách či stovkách, v ORP Mohelnice, Šumperk nebo Zábřeh jde pouze o jednotky. 

V rámci celé České republiky pak byla unikátní absolutní nula v ORP Jeseník, kde až do tohoto týdne neevidovala Krajská hygienická stanice ani jednoho nakaženého! První se tam objevil až ve středu 19. srpna.

Nejvíc pacientů je v Olomouci, Prostějově a Šumperku

Naopak nejhůř jsou na tom v rámci Olomouckého kraje ORP Prostějov, Olomouc, Uničov a Litovel, kde se celkové množství pozitivních testů počítá ve stovkách. Jde ovšem pouze o celková čísla od března, například v Litovli je aktuální počet nemocných na nule.

V současné době je nejvíce pacientů s nemocí Covid-19 v Olomouci, kde se léčí 44 lidí. Pomyslné druhé místo obsadil Prostějov (20) a třetí Šumperk. U nás je nyní 13 potvrzených nakažení.  Situace ale není dramatická, Olomoucký kraj patří v rámci republiky i Evropy k nejméně zasaženým oblastem.   





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava