VIDEO: Hasiči se loučili s kolegou. Pavel Bittner pracoval pro lidi 27 let

ŠUMPERK - Sedmadvacet let strávil ve službě šumperský hasič Pavel Bittner. Jeho kolegové mu teď při odchodu do civilu uspořádali rozloučení – kromě poslední jízdy si mohl respektovaný velitel uhasit maketu malého hořícího domku. Podívejte se na video.

S Pavlem Bittnerem, velitelem čety hasičů v Šumperku se jeho kolegové rozloučili po svém… Foto: hzs

Vůbec první ostrý zásah, kterému Bittner v jednotce šumperských hasičů velel, bylo hašení kravína. „Na místě jsme museli evakuovat desítky vystresovaných krav. Na takové zásahy se nejde naučit a ani moc dobře připravit, takže spoustu věcí se učíte za pochodu. Byla to velká škola praxe,“ uvedl Bittner. 

Lidé se odmítali evakuovat

Ostruhy získal při povodních v roce 1997, kdy ještě působil jako nováček. O pět let později už velel hasičům při likvidaci následků povodní v Praze. Za jednu z nejtěžších akcí považuje požár bytu v Šumperku.

„Byt se nacházel v devátém podlaží, panelový dům byl velmi zakouřený a lidé se odmítali evakuovat. Budova byla uvnitř složitě řešená a suchovod zanesený odpadky, takže se nedal použít a do některých míst jsme se museli probít. Bylo to těžké,“ vzpomínal při rozlučkové akci Bittner.

Poslední jízda velitele čety Pavla Bittnera, směna A stanice Šumperk:





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava