Důvěřivci přišli během pár dnů o milióny. Po podvodnících se slehla zem

OKRES – Podvodné společnosti nabízející výhodné investování do kryptoměn nebo akcií rostou jako houby po dešti. A zároveň s nimi přibývají i podvedení. Šumperská policie řeší v těchto dnech několik případů, které se oproti ostatním vymykají, a to výší způsobené škody. Lidé přišli o milióny korunu.

Většina podvedených nešťastníků toužila po rychlém zhodnocení svých finančních prostředků. Nakonec jim zůstaly prázdné kapsy a oči pro pláč. Ilustrační foto: pixabay

„Předminulý týden se na šumperské policisty obrátil muž s tím, že byl podveden. Chtěl investovat do akcií ČEZ, ale přišel o 1,2 milióny korun. Peníze převedl na zahraniční účet s tím, že mu je vybraná společnost zhodnotí. To se ale nestalo,“ uvedla k případu podrobnosti Miluše Zajícová, mluvčí policie.  

Další dvě podobné události se odehrály zhruba ve stejné době – jeden „investor“ takto přišel o 700 tisíc korun, další zhruba o půl miliónu.  

Podvodníci postupují vždy stejně

Scénář podvodů je vždycky stejný – pachatelé přimějí své oběti, aby samy převedly peníze na zahraniční účty nebo je donutí k tomu, aby si do počítačů a mobilů naistalovaly aplikace pro vzdálený přístup. Pak získají data k jejich internetovému bankovnictví a peníze jim jednoduše ukradnou.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava