Motorkáři si pletou Sedlo se závodní dráhou. Nejrychlejšímu naměřili 147 km/h

ČERVENOHORSKÉ SEDLO – Silnice přes Červenohorské sedlo připomíná v létě závodní dráhu. Opakované stížnosti na motorkáře řešili starostové okolních obcí a také policisté. Díky moderním technologiím se ale motorkáři o dopravních kontrolách včas dozví a rychlost sníží. Závodit začnou znovu hned, jak policie odjede.

Silnici přes Červenohorské sedlo mají řidiči motorek v oblibě. Kvalitní povrch, široká cesta a prudké zatáčky svádí k rychlé jízdě. Foto: -jak-

Přesto se občas daří neukázněné řidiče postihnout. „Během poslední dopravně bezpečnostní akce jsme minulý víkend na Sedle odhalili patnáct řidičů, kteří spáchali přestupek. Ve všech případech se jednalo právě o motorkáře,“ informovala mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. 

Dvě třetiny spáchaných přestupků tvořilo překročení maximální rychlosti. Další tři motorkáři doplatili na špatný technický stav motorek, zbytek pykal za bezohlednou a nebezpečnou jízdu. 

„Nejrychlejší motorkář se serpentinami proháněl rychlostí 147 kilometrů za hodinu,“ dodala Vybíhalová.

Krutá daň za rychlost 

Silnice přes Červenohorské sedlo se už několikrát stala místem tragických dopravních nehod motorkářů. Vloni v červnu tam nepřežil pád z motorky sedmadvacetiletý muž a v září zahynul další, který navíc vezl teprve dvanáctiletého spolujezdce.

Závodit začnou hned, jak policie odjede

Policie na provoz přes Sedlo dohlíží pravidelně. Efektivita kontrol ale příliš vysoká není. „Motorkáři mají v helmách vysílačky, takže když se na Sedle objeví policajti, většina jezdců to brzy zjistí a po dobu kontrol se v rychlosti krotí. Závodit začnou hned, jak policie odjede. Samozřejmě je i řada slušných řidičů motorek,“ zdůraznil Dominik Zatloukal, majitel silniční yamahy.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava