Vytoužené závory na přejezdech letos nebudou

POSTŘELMOV – Avizovaná a dlouho očekávaná montáž závor na železniční přejezdy v Postřelmově, kde se stalo už několik smrtelných nehod, letos neproběhne. Důvody zjišťoval REJ přímo v obci a u Správy železnic.

Na přejezdech v Postřelmově došlo od roku 2008 k úmrtí čtyř lidí, šest dalších se zranilo. Správy železnic závory stále slibuje, ale skutek utek. Foto: hzs

„Bohužel nám bylo stručně sděleno, že se závory letos na přejezdy instalovat nebudou. Celý projekt se přesouvá na příští rok,“ uvedl Jiří Pumprla, starosta Postřelmova. 

Správa železnic měla letos umístit závory na dva nejkritičtější přejezdy. Jejich dodatečné zabezpečení požadovala obec opakovaně a v minulosti kvůli tomu vznikla dokonce i petice.

„Správa železnic posunula zahájení prací na září 2024. Důvodem je posunutí termínu přeložky plynovodu ze strany ČEZu, čímž jsme ztratili původní termín výluk. Další byl pro tuto stavbu přidělen právě až na příští rok,“ vysvětlil příčinu odkladu mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

Čtyři smrťáky

Na přejezdech v Postřelmově došlo od roku 2008 k úmrtí čtyř lidí, šest dalších se zranilo. „Celkem se za toto období odehrálo v Postřelmově čtrnáct nehod,“ dodal Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce.

Nejvíc bouraček bylo na železničním přejezdu v Zahradní ulici – za posledních patnáct let šest, z toho dvě smrtelné a poslední vloni. Do cesty vlakům se v Postřelmově nestavili jen řidiči. Ze statistiky, kterou má redakce Šumperského reje k dispozici vyplývá, že dalšími účastníky nehod byly také cyklisté, motorkář, nákladní auta a v jednom případě dokonce traktor a ruční vozík.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava