Silnice do Hanušovic je opět mimo provoz

HANUŠOVICE - Od konce minulého týdne řidiči opět neprojedou přes Rudu nad Moravou do Hanušovic. Silničáři v úseku stále opravují silnici II/369, kterou před zhruba dvěma roky poškodil sesuv půdy. Uzavírka potrvá měsíc, konkrétně do 12. listopadu.

Nejtěžší je stabilizovat svah, jehož sesuv silnici před dvěma roky poškodil. Foto: red

„Naším cílem je silnici co nejdříve zprůjezdnit, proto je úplná uzavírka nutná. Během ní jsou totiž dělníci schopni opravovat rychle a efektivně. Věřím, že nám budou přát klimatické podmínky a stavba bude do konce letošního roku plně průjezdná,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy. 

Původně se s další celoplošnou uzavírkou nepočítalo, opravu silnice ale před časem poškodila rozvodněná Morava, která vozovku v problematickém úseku lemuje. Kvůli tomu došlo ke zhruba čtrnáctidennímu zpoždění stavebních prací. Objízdná trasa vede přes Šumperk.

Příprava na cyklostezku

V budoucnu má místem procházet cyklostezka, která spojí Hanušovicko se Šumperskem a dalšími částmi Olomouckého kraje. Podklady pro její realizaci už má hanušovická radnice připravené.

„V souvislosti s aktuální opravou silnice jsme prosadili to, aby mohla budoucí cyklostezka vést tak, že kolaři nebudou muset zbytečně a dvakrát přejíždět silnici. To by bylo proti zdravému rozumu,“ dodal Marek Kostka, starosta Hanušovic.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava