Je čas na dobrý skutek. Startuje další ročník oblíbené sbírky

OKRES – Pokud je něco tradiční, tak rozhodně sbírka Bílá pastelka. Ta totiž letos zahajuje už 24. ročník. V době od 9. do 11. října mohou dárci přispět lidem se zrakovým postižením i na Šumpersku.

Bez dobrovolníků z řad studentů by se Bílá pastelka neobešla. Foto: SONS

„Každý, kdo přispěje, tak podpoří například nácvik chůze s bílou holí, výcvik vodicích psů pro nevidomé, výuku speciální práce s počítačem a zaměstnávání lidí se zrakovým postižením, ale i mnoho dalších prospěšných projektů a služeb,“ uvedla Soňa Bezděková ze šumperské pobočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS). 

Dobrovolníky se sbírkovými pokladničkami budou moci lidé potkat nejen v Šumperku, ale i v okolních městech a obcích. Do projektu se opět zapojí studenti ze Střední zdravotnické školy Šumperk a Střední odborné školy sociální péče Zábřeh, stejně jako dobrovolníci ze SONS.

Štědrost lidí roste

Oblíbenost sbírky dokládá rostoucí zájem dárců, kteří do ní každoročně přispívají. Tak například v roce 2020 se na Šumpersku vybralo 75 tisíc korun a o rok později to bylo už 138 tisíc korun. „Vloni pak sbírka v našem regionu vynesla zhruba 149 tisíc korun,“ dodala Bezděková pro REJ.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava