Hasičům ve Velkých Losinách pomáhá nová osmnáctitunová kráska

VELKÉ LOSINY - Předposlední zářijový pátek letošního roku se zapíše slavnostním písmem do historie obce Velké Losiny. A stejně tak bude mít své důležité místo v kronice místní jednotky sboru dobrovolných hasičů. Záchranáři totiž získali novou posilu - cisternu CAS 20 SCANIA. Nová osmnáctitunová krasavice už začala hasičům sloužit. Speciální vozidlo je předurčeno k zajišťování zásahů u požárů a dalších mimořádných událostí, při záchraně osob nebo další pomoci obyvatelům Velkých Losin i celého Podesní.

Hasičům ve Velkých Losinách bude u zásahů sloužit nová moderní cisterna. Foto: VL

Každý malý hasič sní o nové krásné technice a Velkým Losinám se to podařilo díky dobré ekonomické situaci obce a také díky podpoře Ministerstva vnitra a Olomouckého kraje. Celkové náklady na pořízení nového vozidla činily 8,5 milionu korun. Ministerstvo přispělo 2,5 miliony a Olomoucký kraj 300 tisíci. 

O slavnostní přivítání a žehnání CAS se zasadila obec Velké Losiny ve spolupráci s JSDH a SDH Velké Losiny a místní farností. Tento významný okamžik podpořili svoji přítomností také hosté z územního odboru Šumperk HZS ředitel Karel Ondruch a Kamil Heiser. Na slavnost se dostavili zástupci okolních sborů Žárová, Loučná nad Desnou, Rapotín, Petrov nad Desnou a Sobotín, kteří přijeli podpořit jednotku i místní sbor dobrovolných hasičů.

Generální dodavatel vozidla zástupce THT Polička s.r.o. Ing. Tomáš Mareček předal symbolický klíč starostce obce, která ho následně předala Radku Rulíškovi, veliteli jednotky sboru dobrovolných hasičů.

Cisterně požehnal farář Palkovič

Starostka Jana Fialová poděkovala jednotce za její činnost. Dále pak zastupitelstvu obce Velké Losiny, které podpořilo celý záměr, a dále popřála hasičům, ať jsou vždy na správném místě, ať se bezpečně vrací domů, ať jim vozidlo dobře slouží a ať slouží ku prospěchu nás všech. Nové cisterně požehnal p. Milan Palkovič, který také poděkoval za spolupráci s jednotkou sboru dobrovolných hasičů.

K poslechu zahrála Postřelmovská muzika. O krásné vystoupení se postarali mažoretky Galaxie X ze Šumperka. V páteční podvečer zde vládla skvělá atmosféra, dobrá nálada a radost.

Děkujeme občanům naší obce, kteří se aktivně zapojili k přípravám – paní Keclíkové a paní Adámkové za krásnou květinovou výzdobu nového vozidla a Romanu Millerovi za obsluhu rautu.

Na závěr slavnostního dne projela obcí Velké Losiny spanilá jízda vozidel všech přítomných jednotek SDH a symbolicky jsme se společně rozloučili s Tatrou, která v naší obci sloužila od roku 2016.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava