Šumperk řeší, co s miliónem korun. Rozhodnout mají lidé

ŠUMPERK – Šumperská radnice letos zavádí takzvaný participativní rozpočet. Je v něm jeden milión korun a lidé sami rozhodnou, co město za peníze postaví. Návrhy mohou zadávat přes webový formulář https://tvorime.sumperk.cz.

Lidé sami rozhodnou, jaké projekty letos šumperská radnice realizuje. Může jít například o různé úpravy veřejného prostoru. Foto: red

„Náměty na zajímavé projekty přijímáme do 15. září. Během října všechny tipy posoudíme, jestli jsou proveditelné a splňují stanovená pravidla. V listopadu bude veřejnost hlasovat a rozhodne, které návrhy jsou nejlepší,“ popsal průběh projektu místostarosta města Karel Hošek.

Projekty musí sloužit všem

Částka na jeden navrhovaný projekt by neměla překročit hranici 300 tisíc korun. Radnice počítá s tím, že realizuje celkem tři náměty, které lidé zašlou a později také sami vyberou. Může se jednat například o různé parkové úpravy, dětské hrací prvky nebo třeba městský mobiliář. Představivosti se meze nekladou.

„Podmínkou je, aby šlo o projekty, které jsou veřejně přístupné a využitelné všemi občany města,“ zdůraznil místostarosta Hošek.

Webový formulář pro návrhy ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava