Řidiči v Zábřehu už na parkování nepotřebují mince

ZÁBŘEH – Řidiči v Zábřehu mohou nově platit parkovné pomocí webové aplikace FTT VPA. Do systému se dostanou přes webové stránky města, vyhledáním parkovací zóny v mapách nebo načtením QR kódu z parkovacího automatu.

Nově mohou řidiči v Zábřehu platit parkovné přes mobil. Foto: red

„Výhodou je, že si řidič může kdykoliv a odkudkoliv prodloužit parkování a nemusí mít obavu z pokuty. Pokud se zdrží třeba u lékaře, na jednání nebo na návštěvě, velmi snadno si přes několik kliknutí dobu prodlouží, a to přes mobil, tablet nebo počítač,“ vysvětlil starosta města František John.

Možnost platit mincemi zůstává

Nově zavedený systém je jednodušší i pro městskou policii, která načtením SPZ aut snadno zjistí, má-li řidič parkování zaplacené nebo ne. Do programu si může šofér přednastavit až pět vozů a pochopitelně i bankovní kartu, přes kterou samotná platba probíhá.

„Platba mincemi ve městě nadále zůstává, pouze ji doplnila pohodlnější a rychlejší varianta prostřednictvím modernějších technologií. Výrazným benefitem je, že FTT VPA je aplikací webovou, a není tedy nutné si ji stahovat a instalovat,“ dodala Lucie Mahdalová, mluvčí zábřežské radnice.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava