Hlavu vzhůru! Na šumperském letišti trénují vojenští výsadkáři

ŠUMPERK – Od tohoto úterý až do pátku 14. července probíhá na letišti šumperského aeroklubu cvičení vojenských výsadkářů. Lidé v okolí letiště i přilehlé nádrže Krásné tak mohou sledovat atraktivní seskoky vojáků a nízké přelety jejich vrtulníku.

Až do pátku budou nad Šumperkem probíhat seskoky výsadkářů z vojenského vrtulníku Mi-171. foto: red

„Nácvik výsadků mohou zájemci z blízka pozorovat i přímo v areálu našeho aeroklubu. Jen je důležité, aby nevstupovali na vzletovou a přistávací dráhu letiště a zdržovali se v místech, která jsou návštěvníkům vyhrazena,“ uvedl Dušan Sýs, ředitel letového provozu Aeroklubu Šumperk. 

Přesný letový harmonogram vojáci nezveřejnili, předpokládá se ale, že cvičené výsadky budou probíhat hlavně v dopoledních a brzkých odpoledních hodinách. Na večer má vrtulník přelétávat do domovského Přerova.

Atraktivní aeroklub

O atraktivitě šumperského letiště svědčí také nedávné soustředění plachtařů, kteří dorazili až z Dánska. Na začátku prázdnin se navíc zdejší aeroklub stal dočasným domovem pro letce z Prostějova a Olomouce. Piloty větroňů do Šumperka přitahují ideální meteorologické podmínky, které panují v sousedních Jeseníkách.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava