Vedení města skončilo na ulici. Lidé se ptali na všechno, co je zajímá

ŠUMPERK – Šumperk spustil jako první v regionu mobilní radnici. Vedení města se bude v pravidelných intervalech vydávat do ulic a problémy řešit s občany třeba přímo na chodníku. Poprvé radní vyrazili na začátku června do Sadů 1. máje.

Vedení města Šumperka nově vyjíždí za občany s mobilní radnicí. Foto: sumperk.cz

„Lidé mohou přijít na jednání zastupitelů, pravidelně pořádáme setkání s občany. Ale je mi jasné, že ti, kteří pracují a odpoledne vozí děti do kroužků nebo se starají o své staré rodiče, na tyhle věci nemají čas. Proto se chceme pravidelně vydávat do různých částí Šumperka a bavit se s občany o jejich každodenním životě ve městě i o tom, jak bychom jim ho mohli ulehčit nebo zpříjemnit,“ vysvětlil podstatu projektu starosta Miroslav Adámek.

Příště v Temenici

Mobilní radnice je šancí hlavně pro lidi, kterým na vývoji Šumperka záleží a problémy chtějí řešit aktivně. Kromě starosty Adámka se terénních jednání budou účastnit také ostatní členové vedení města.

„V naší první mobilní radnici se lidé zajímali například o parkování a opravy chodníků. Přišla za mnou také maminka s konkrétním problémem v jedné ze základních škol. Už záležitost řeším s panem ředitelem,“ uvedla místostarostka Eva Kostecká.

Příští zastávka mobilní radnice se uskuteční v rámci Temenické pouti v areálu ZŠ Sluneční. „Těšíme se na vás v pátek 16. června od 15 do 17 hodin,“ upřesnila Kostecká.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava