Na přejezdy v Postřelmově konečně dají závory. Nebudou ale všude

POSTŘELMOV – Bezpečnější průjezd přes koleje budou mít od podzimu řidiči v Postřelmově. Jak totiž zjistil Rej.cz, Správa železnic tam konečně instaluje závory. V katastru obce jsou celkem čtyři přejezdy, kde se stalo už několik smrtelných nehod. Po instalaci závor volala veřejnost opakovaně.

Podobné nehody se snad už nebudou opakovat. Po letech čekání by se letos na přejezdech v Postřelmově měly objevit závory. Foto: red

„Instalaci závor máme přislíbenou. Závorami budou zabezpečeny dva přejezdy ze čtyř. Jedná se o ty nejfrekventovanější, které jsou přímo v obci. K montáži by mělo dojít v průběhu plánované výluky trati,“ uvedl Jiří Primula, starosta Postřelmova. 

Zmiňovaná výluka a instalace závor proběhne na přelomu listopadu a prosince. Pro obec, a hlavně pro řidiče je to dobrá zpráva, ačkoli původně lidé požadovali závory na všech čtyřech přejezdech ve vsi.

Shodou okolností nebude závorami vybaven přejezd, kde došlo k zatím poslední nehodě. Minulé pondělí 5. června narazil vlak do osobního auta a vážně se přitom zranili dva lidé.

Čtyři mrtví, šest zraněných

Redakce Šumperského Reje požádala o statistiku nehod Drážní inspekci. Podle jejich informací došlo na přejezdech v Postřelmově od roku 2008 k úmrtí čtyř lidí, šest dalších se zranilo. „Celkem se ve sledovaném období odehrálo v Postřelmově čtrnáct nehod,“ dodal Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce.

Nejvíce nehod se odehrálo na železničním přejezdu v Zahradní ulici – za posledních patnáct let jich bylo šest, z toho dvě smrtelné a poslední vloni. Do cesty vlakům se v Postřelmově nestavili jen řidiči aut. Ze statistiky, kterou má redakce k dispozici vyplývá, že dalšími účastníky nehod byly cyklisté, motorkář, nákladní auta a v jednom případě i traktor a ruční vozík.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava