Dormer Pramet zahájil výstavbu nové haly

Společnost Dormer Pramet už loni oznámila výstavbu nové haly v Šumperku o rozloze 4500 tisíc čtverečních metrů. Firma plánuje proinvestovat v průběhu tří let jednu miliardu korun. Právě nyní vstupuje výstavba do nové fáze, když vybraný dodavatel zahájil samotnou stavbu na místě, kde loni v létě proběhla demolice původního objektu a příprava staveniště.

Takto bude vypadat nová hala společnosti Dormet Pramet, ve které vznikne až sedmdesát nových pracovních míst. Foto: Rej

Dormer Pramet uvolnil vizualizace finální podoby haly, které jsou dostupné na webových stránkách firmy a náborové stránce Pracujte pro nejlepší

„Harmonogram stavby počítá s dokončením stavební části v létě 2024. Souběžně s dokončením haly začne stěhování technologií pracovišť lisování a slinování, které se do nového objektu přesunou," popisuje Radek Hudos, vedoucí komunikace ve společnosti Dormer Pramet. Společnost počítá s navýšením současné výrobní kapacity o více než polovinu. „V souvislosti s výstavbou nové haly vznikne až 70 nových pracovních míst. Na naší náborové stránce budeme případné zájemce průběžně informovat," dodal Hudos. 

"Prosíme veřejnost o součinnost a trpělivost"

Společnost si uvědomuje, že stavba probíhá v městské zástavbě, ve které areál Dormer Pramet historicky leží. Jak stavba samotná, tak průběh její výstavby tento fakt zohledňuje. „Naší prioritou je minimalizovat negativní dopad jak na nejbližší okolí, tak na stávající výrobní provozy," připomněl Radek Hudos a pokračuje: „Hlučné práce budou prováděny v souladu s normou v běžné pracovní době a provoz související se stavbou povede přes areál výškové budovy Kovex na ulici Dolnostudénská.“

Ke stavbě samotné společnost uvádí, že konstrukce stavby je navržena tak, aby se eliminoval přenos hluku do okolí. Opláštění budovy bude z hlukově izolovaných fasádních panelů a venkovní technologie budou umístěny v maximální vzdálenosti od obytné zástavby a navíc osazeny protihlukovým krytem. „Samozřejmě, bavíme se zde o stavbě velkého rozsahu, takže prosíme veřejnost o součinnost a trpělivost," uzavřel Hudos. 

Dormet Pramet dodává zboží do více než 100 zemí

Dormer Pramet je globální výrobce a dodavatel nástrojů pro obrábění. Sortiment společnosti zahrnuje nástroje monolitní rotační i nástroje destičkové pro soustružení, frézování, závitování i vrtání. Tyto jsou určeny pro zákazníky v řadě průmyslových oborů v čele se segmentem všeobecného obrábění. Nástroje jsou distribuovány na více než 100 trzích, které pokrývá síť 20 poboček. Výrobky jsou vyráběny ve vlastních výrobních závodech, které se nacházejí v České republice, Brazílii, Indii a v USA. Celosvětovou distribuci zajišťují specializovaná distribuční centra v Evropě a Americe.

Více informací o nových pracovních možnostech najdete ZDE.

https://www.pracujtepronejlepsi.cz/zazemi



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava