Šokující rozhodnutí České pošty! V Šumperku zruší pobočky. Ze čtyř zbude jediná

ŠUMPERK – O tři pobočky České pošty přijde zřejmě ještě letos Šumperk. Vyplývá to z údajů pošty, která seznam rušených míst zveřejnila. Firma má obrovské finanční problémy a propouštěním pošťáků i rušením jejich pracovišť chce ušetřit.

V Šumperku má zůstat jen jedna pobočka České pošty – ta hlavní v ulici Gen. Svobody. Foto: rej

„V pobočkové praxi České pošty to znamená, že z nynějších 3200 pošt bude po změně legislativy 300 nepovinných a ty Česká pošta z ekonomických důvodů zruší bez náhrady,“ uvedla pošta.

Podle aktuálních informací se v Šumperku zruší jedna pobočka České pošty v Temenici a obě v Jesenické ulici - "na květnu" a u nádraží. Je paradoxní, že právě tato pobočka poblíž železniční stanice byla nedávno zrekonstruovaná.  

Na vesnicích nic

Dobrá zpráva je, že na vesnicích ani v menších městech našeho regionu, kde dosud funguje jen jedna pobočka, se nic rušit nebude. Plánované zavírání se netýká ani míst Pošta Partner – tedy provozoven pošty, na jejichž fungování se finančně podílí přímo města a obce.

Proti současným manažerským zásahům managementu České pošty protestují pracovníci státního podniku. Podle šéfa Odborového hnutí Evžena Dvorského drží zaměstnanci stávkovou pohotovost. Nelíbí se jim ani rušení poboček, ani obří propouštění. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava