Sever Olomouckého kraje navštívila vláda. V Jeseníku na Fialu čekali demonstranti

OKRES – V Jeseníku se ve středu 29. března uskutečnilo výjezdní zasedání vlády v čele s premiérem Petrem Fialou. Kromě jednání se zástupci kraje a starosty tam na ministry čekali i demonstranti. Vyčítali vládě zejména drahotu. Na Šumpersku si politici prohlédli například obchvat Bludova a losinský zámek.

Premiér Fiala s ministrem dopravy Martinem Kupkou přijeli zkontrolovat práce na obchvatu Bludova. Foto: FB

„S vládou jsme potřebovali řešit konkrétní kroky, které pomůžou našemu regionu. Na severu kraje je málo kvalifikované a dobře placené práce, mladí lidé se stěhují pryč, máme zde problém s dopravní obslužností a také s dostupným internetem. Všechno jsou to přitom věci, které se neřeší vůbec, nebo jen velmi pomalu. Každopádně jsem rád, že zástupci vlády a premiér dorazili,“ uvedl Miroslav Adámek, starosta Šumperka. 

Kupka v Parsu, Baxa v divadle

V šumperském okrese si premiér Fiala s ministrem dopravy Martinem Kupkou prohlédli už zmiňovaný obchvat Bludova, Kupka dále zamířil do šumperského PARSu a ministr kultury Martin Baxa zavítal na setkání se zástupci kulturních organizací do divadla v Šumperku. Ministr sociálních věcí Marian Jurečka si udělal zastávku v Hanušovicích – se starostou Markem Kostkou řešili podporu sociálního bydlení.


Ministr kultury Martin Baxa jednal na radnici s vedením města Šumperka. "Pana ministra jsme požádali o více ministerských financí pro projekty a kulturní instituce v našem regionu a také jsme ho pozvali na naše úžasné akce, jako je třeba Blues Alive, nebo do Galerie Jiřího Jílka," uvedl starosta Miroslav Adámek. Foto: FB 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava