Konečně. U nádraží bude nové parkoviště

ZÁBŘEH – Dělníci začali v Zábřeze se stavbou nového parkoviště u vlakového nádraží. Stávající odstavná plocha sice nabízí místo pro zhruba 130 aut, přesto je silně poddimenzovaná. Řidiči proto musí parkovat v okolních ulicích.

Parkoviště před vlakovým nádražím v Zábřeze je každý den do posledního místa obsazené. Svízelnou situaci má vyřešit nová odstavná plocha. Foto: -jak-

„Nové parkoviště poskytne pětadevadesát míst pro stání vozidel, k tomu místo pro odstavení jízdních kol a nově také prostor pro parkování motocyklů,“ uvedl starosta Zábřeha František John.   

Stavba nové odstavné plochy vyjde na zhruba deset miliónů korun. „Dvě třetiny nákladů pokryje Zábřeh díky evropské dotaci,“ dodala mluvčí radnice Lucie Mahdalová.

Parkoviště u nádraží roste i v Šumperku 

S prací má stavební firma skončit nejpozději během letošního podzimu. Stejně jako další parkoviště poblíž vlakového nádraží, bude i tohle zpoplatněné.

„Pozemky v této lokalitě jsou ve vlastnictví města a do budoucna počítáme s jejich dalším využitím a novými projekty,“ dodal John.

Čilý stavební ruch panuje také u vlakového a autobusového nádraží v Šumperku. Také zdejší „vlakáč“ získá po rekonstrukci nové parkoviště. Cyklistům má k parkování sloužit moderní cyklověž.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava